Toni Mujal presenta els esbossos dels nous gegants de Sant Martí Sesgueioles

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 00:00

Aquest dimecres 5 de febrer, el mestre artesà constructor d'imatgeria festiva de Catalunya, Toni Mujal, ha presentat els esbossos dels nous gegants de Sant Martí Sesgueioles, al Centre Polivalent Josep Maria Torras Cao La Fàbrica.

D’acord amb els esbossos presentats i escollits, la figura del gegant tindrà la cara de cavall, el senyal tradicional i l'atribut de sant Martí, patró del poble; i, en funció de l’ocasió, lluirà la corona de l’escut del municipi o la barretina catalana de color lila. Pel que fa a la geganta, portarà una falç i espigues de blat a la mà.

 

Procés participatiu per a la creació d’uns nous gegants

L’any passat, l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles, amb el suport de Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, van impulsar la creació d’uns nous gegants a traves d’un procés participatiu, per tal que esdevinguin un element de representació del municipi i una eina de cohesió de la població.

El passat mes de novembre va tenir lloc la sessió de treball per tal triar el disseny dels nous gegants de Sant Martí Sesgueioles. Entre tots els participants, es van elaborar els esbossos dels futurs gegants, pel que fa a temàtica i atributs, i aquest dimecres s’han presentat els dibuixos definitius.

Darrera actualització: 05.02.2020 | 22:25

Imatges

Gegants Gegants