L’Ajuntament rep un recurs tècnic per a la recuperació del Castell de Vilallonga

Dimecres, 4 de desembre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha rebut un recurs tècnic per a la recuperació del Castell de Vilallonga. La subvenció, atorgada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, contempla un estudi històric documental, l’aixecament de plànols  i la recerca arqueològica. El cost aproximat d’aquest estudi és d’uns 18.000€, que pagarà íntegrament la Diputació.

 

Projecte de recuperació del patrimoni cultural santmartinenc

A l’oest del Santuari de Sant Valentí de Sant Martí Sesgueioles hi ha unes restes que es creu que pertanyen al Castell de Vilallonga. No és de certesa absoluta, ja que podria ser que corresponguessin a un poble rònec abandonat.

Actualment s’hi poden trobar fragments de paret d’unes 12 edificacions, que no se sap si són del castell o del poble abandonat, i clots de pedruscall. El que sí es contempla és que els fonaments es troben tancats en un clos emmurallat.

Els elements arquitectònics es troben documentats des del 1220, i mai s’havia fet cap intervenció arqueològica de recuperació històrica, per tal de conservar i preservar el patrimoni cultural.

Darrera actualització: 04.12.2019 | 18:42