La Mancomunitat de l’Alta Segarra comença una iniciativa per promoure un nou model de gestió dels menjadors escolars

Diumenge, 24 de novembre de 2019

La Mancomunitat de l'Alta Segarra, amb el suport de la Xarxa de Governs Locals, Diputació de Barcelona i ESS Alta Segarra, ha iniciat un projecte per debatre sobre un nou model de gestió pels menjadors escolars a l'Alta Segarra en el marc de l'Economia Social i Solidària (ESS).

Les sessions van començar el passat divendres 22 de novembre, amb una formació sobre els models de gestió, contractació pública, clàusules socials i impacte al territori, destinat a les AMPES i personal tècnic municipal. Aquest primer bloc va ser dirigit per Carles Soler, membre de l'equip tècnic de l'Associació de Menjadors Ecològics i l'equip redactor de Sobirania Alimentària, biodiversitat i cultures.

 

A partir del mes de desembre, i fins al febrer, es duran a terme sis sessions obertes a la ciutadania, que tindran lloc a l'Institut Municipal de Formació Permanent (IMFP) de Calaf. Les sessions seran totalment gratuïtes i no caldrà inscripció prèvia.

Programació

Experiències de l’ESS en l’espai de menjador escolar, cuina per a col·lectivitats i càtering

4 de desembre | de 18 a 21 h

Sessió 1: Amb Eina, cooperativa d’inserció laboral que desenvolupa activitats adreçades a la comunitat educativa, i Àuria cooperativa, centre especial de treball d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat o risc d’exclusió social.

12 de desembre | de 18 a 21 h

Sessió 2: Amb Sambucs, cooperativa d’inserció que regenta un restaurant, realitza càterings i gestiona cuines per a col·lectivitats; i Qualia, cooperativa de l’àmbit del lleure i l’educació, amb experiència en el sector de l’alimentació i la restauració col·lectiva.

Educació alimentària i producció local

18 de gener | de 10.30 a 12.30 h

Sessió 3: Taula rodona amb representants de projectes de productivitat innovadora sostenibles a oferir productes de proximitat ecològics i de qualitat dels àmbits de la ramaderia, agricultura, elaboració, etc.

25 de gener | de 10.30 a 12.30 h

Sessió 4: Taula rodona amb la comunitat educativa del territori (Centres educatius, AMPA’s, nutricionistes, etc.)

Models cooperatius de cooperació

Sessió 5: amb Territori de Masies Coop, cooperativa rural del Baix Solsonès, formada per veïns, associacions, productors agraris, restaurants, cases de turisme rural i empreses de serveis.

Sessió 6: Amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), associació formada per municipis catalans que volen fomentar l’ESS als seus territoris.

 

Darrera actualització: 24.11.2019 | 20:18