La Mancomunitat de l’Alta Segarra comença una iniciativa per promoure un nou model de gestió dels menjadors escolars

Diumenge, 24 de novembre de 2019 a les 00:00

La Mancomunitat de l'Alta Segarra, amb el suport de la Xarxa de Governs Locals, Diputació de Barcelona i ESS Alta Segarra, ha iniciat un projecte per debatre sobre un nou model de gestió pels menjadors escolars a l'Alta Segarra en el marc de l'Economia Social i Solidària (ESS).

Les sessions van començar el passat divendres 22 de novembre, amb una formació sobre els models de gestió, contractació pública, clàusules socials i impacte al territori, destinat a les AMPES i personal tècnic municipal. Aquest primer bloc va ser dirigit per Carles Soler, membre de l'equip tècnic de l'Associació de Menjadors Ecològics i l'equip redactor de Sobirania Alimentària, biodiversitat i cultures.

 

A partir del mes de desembre, i fins al febrer, es duran a terme sis sessions obertes a la ciutadania, que tindran lloc a l'Institut Municipal de Formació Permanent (IMFP) de Calaf. Les sessions seran totalment gratuïtes i no caldrà inscripció prèvia.

Programació

Experiències de l’ESS en l’espai de menjador escolar, cuina per a col·lectivitats i càtering

4 de desembre | de 18 a 21 h

Sessió 1: Amb Eina, cooperativa d’inserció laboral que desenvolupa activitats adreçades a la comunitat educativa, i Àuria cooperativa, centre especial de treball d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat o risc d’exclusió social.

12 de desembre | de 18 a 21 h

Sessió 2: Amb Sambucs, cooperativa d’inserció que regenta un restaurant, realitza càterings i gestiona cuines per a col·lectivitats; i Qualia, cooperativa de l’àmbit del lleure i l’educació, amb experiència en el sector de l’alimentació i la restauració col·lectiva.

Educació alimentària i producció local

18 de gener | de 10.30 a 12.30 h

Sessió 3: Taula rodona amb representants de projectes de productivitat innovadora sostenibles a oferir productes de proximitat ecològics i de qualitat dels àmbits de la ramaderia, agricultura, elaboració, etc.

25 de gener | de 10.30 a 12.30 h

Sessió 4: Taula rodona amb la comunitat educativa del territori (Centres educatius, AMPA’s, nutricionistes, etc.)

Models cooperatius de cooperació

Sessió 5: amb Territori de Masies Coop, cooperativa rural del Baix Solsonès, formada per veïns, associacions, productors agraris, restaurants, cases de turisme rural i empreses de serveis.

Sessió 6: Amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), associació formada per municipis catalans que volen fomentar l’ESS als seus territoris.

 

Darrera actualització: 24.11.2019 | 20:18