Diada de Sant Jordi a La Fàbrica de Sant Martí Sesgueioles

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 00:00

Aquest divendres 23 d’abril, Sant Martí Sesgueioles acollirà unes portes obertes al centre polivalent Josep Maria Torras Cao “La Fàbrica”, per celebrar Sant Jordi.

De 9 a 20 hores, es podrà visitar el rellotge del campanar restaurat per Jordi Casellas, i que fins ara no s’havia inaugurat a causa de la pandèmia; i també es podrà conèixer la nova biblioteca i espai de lectura “Mossèn Valentí Miserachs”.

Per altra banda, l’AMPA “La Morera” estarà present amb una parada de venda de roses i llibres de segona mà. Els assistents també podran participar en la tria dels noms pels nous gegants de Sant Martí Sesgueioles, sorgits fruit d’un procés participatiu al municipi.

Des de l’Ajuntament s’ha preparat un detall per a tots els santmartinencs i santmartinenques, que consisteix en un gerani de regal de la celebració de la Diada. Caldrà que el recullin el mateix dia a La Fàbrica.

 

Restauració del nou rellotge del campanar

El sesgaiolenc Jordi Casellas, mecànic de professió i aficionat a la restauració d’aparells, va restaurar l’antic rellotge del campanar del municipi, el passat nadal de 2019.

El procés de restauració va ser llarg: es va haver de desmuntar el rellotge peça a peça per poder-lo netejar, així com crear algunes peces noves, per tal de poder substituir les que es trobaven en mal estat; actualment les repliques són idèntiques a les originals.

Fins ara no s’havia fet la inauguració oficial, i aquest Sant Jordi es farà la presentació esperada.

 

Nova biblioteca i espai de lectura “Mossèn Valentí Miserachs”

El passat 2020 l’Ajuntament va rebre una ajuda de la Diputació de Barcelona per a la compra de llibres en català. A més, Mn. Valentí Miserachs va fer una donació del fons del Mossèn Vicenç Blanco-Pujol de Santa Eulàlia de Riuprimer, en la que hi consten uns 900 llibres de tota temàtica: religió, poesia, novel·la, etc.

Per a la creació de la nova Biblioteca de Sant Martí Sesgueioles, el municipi ha comptat amb una persona externa per recopilar, ordenar i codificar tots els llibres amb la codificació genèrica de la Xarxa de Biblioteques municipals de la Diputació.

Darrera actualització: 21.04.2021 | 19:02