Visita per a l’agermanament de Sant Martí Sesgueioles i Patrica al municipi italià

Dijous, 27 de juny de 2019 a les 00:00

Del 21 al 23 de juny, va tenir lloc la segona trobada de pobles agermanats, entre Patrica i Sant Martí Sesgueioles, al municipi italià. La segona trobada serà a Sant Martí, i és possible que se celebri el pròxim maig de 2020.

Del 21 al 23 de juny, va tenir lloc la segona trobada de pobles agermanats, entre Patrica i Sant Martí Sesgueioles, al municipi italià. A la trobada hi van assistir l’alcaldessa Rosa Narbona, la primera tinent d'alcalde Anna Sala i la regidora de Cultura Montserrat Franch.

La visita va tenir com a objectiu polir els detalls del projecte d’agermanament i posar de manifest els trets comuns que comparteixen els municipis, així com fomentar l’intercanvi d’experiències en aquestes matèries comunes.

L’estada va ser possible gràcies a una subvenció de Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fer possible l’agermanament entre els dos municipis. La propera visita està previst que sigui per part de Patrica, el pròxim maig de 2020.

 

Estada per a compartir trets comuns i forjar el projecte conjunt

El primer dia, divendres, es va fer una ruta pel polígon industrial i per les empreses de Patrica, i acte seguit es va fer una ruta per tal de conèixer el municipi; el dia va finalitzar amb un sopar amb la gent del consistori de Patrica.

A les 10 del matí de dissabte, va tenir lloc l’acte institucional a l’Ajuntament, amb la signatura del document d’agermanament. L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles va rebre com a regal una litografia de La Comuna i un llibre de poemes. A la tarda es va continuar la ruta pel municipi, i l’Alcaldessa i les Regidores van conèixer la Banda de música. El grup, d’unes 50 persones, van tocar un pasdoble en honor a la visita, i es van comprometre a tocar Els Segadors a la seva visita a Sant Martí Sesgueioles, possiblement el pròxim maig de 2020.

Finalment diumenge 23 de juny es va celebrar el Dia de Corpus. Durant el recorregut pel municipi, l’Alcaldessa i les Regidores van acompanyar els representants de l’Ajuntament pels carrers de Patrica, que estaven decorats amb flors, la coneguda In Floratta.

 

Un agermanament vinculat a Monsenyor Valentí Miserachs

Malgrat ser municipis amb clares diferències demogràfiques, tenint en compte que Patrica té 3100 habitants i Sant Martí Sesgueioles 350, els dos tenen en comú la figura de Monsenyor Valentí Miserachs. 

Mn. Valentí  és un santmartinenc internacional, que ha fet tot el seu servei eclesial a Roma. Allà ha estat un dels catalans més rellevants dels darrers temps, ja que durant disset anys va ser president del Pontifici Institut de Música Sacra (PIMS), i és canonge i mestre de capella de la Basílica Major de Santa Maria de Roma. L'any 2016 i coincidint amb els 50 anys de la seva ordenació, se'l va anomenar fill il·lustre en un acte a Sant Martí Sesgueioles.

Paral·lelament, Mn. Valentí és "cittadino onorario" de Patrica, i va ser el successor de Sr. Licinio Refice, nascut a Patrica, anterior mestre de la Basílica Major de Sant Maria de Roma.

 

Futura acollida dels visitants de Patrica a Sant Martí Sesgueioles

Per tal de fer possible l’estada de patricanis que visitin Sant Martí Sesgueioles, l’Ajuntament fa una crida a la participació per acollir persones a les diferents llars del municipi.

Més endavant des de l’Ajuntament es farà extensiva aquesta informació amb més detalls.

Darrera actualització: 27.06.2019 | 21:17

Imatges

agermanament de Sant Martí Sesgueioles i Patrica